Psychologische zorg

Tijdens individuele consulten begeleid ik mensen bij hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Dit innerlijk werk geeft je de gelegenheid tot het onderzoeken en leren omgaan met je problemen. Het helpt je om in contact te komen met je kracht en kwaliteiten, zodat je nieuwe stappen kunt zetten die je bij vrijheid brengen. Accepteren wie je nu bent, mét al je beperkingen, is de eerste, essentiële stap naar bewustwording en levensvreugde.

 

"De zoektocht brengt geen verbetering of volmaaktheid met zich mee. Wat ze wel met zich meebrengt, is volwassenheid, menselijkheid en wijsheid." A.H. Almaas

Indicatie en werkwijze

Mijn werkwijze is gebaseerd op compassie, openheid en directheid. Naast verhelderende gesprekken maak ik gebruik van lichaamsgericht werk en bewustwording. Ook het werken met dromen is vaak effectief en behulpzaam.
Inzicht in je problemen en klachten helpen je om er anders mee om te gaan. Contact met je kwaliteiten en kracht verminderen de klachten vaak aanzienlijk. Onderzoeken van wat jij als zinvol ervaart en van waarde is in je leven inspireert om het grotere perspectief van je leven toe te laten als leidraad om een nieuwe richting te geven aan je leven en gedrag.

Vaak weten we wel wat er in ons leven gebeurd is en hoe we daarmee om zijn gegaan. Verdiepend contact maken met de emoties en gevoelens die bij de ervaringen horen helpt om onze ervaringen te integreren en er van te leren, aan te groeien.

Als je te maken hebt met psychische klachten, zoals de gevolgen van trauma, depressie, angst of slaapproblemen, dan kan je in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering. Hiervoor heb je een verwijzing nodig van de huisarts.

Kennismaken

De eerste korte kennismaking is telefonisch, waarna we een afspraak kunnen inplannen. 

Op dit moment is er geen wachttijd voor individuele- of relatietherapie. Over het algemeen kan ik je binnen 10 dagen ontvangen. De behandeling begint direct na de diagnostische fase.

Mocht ik onverhoopt geen ruimte hebben voor nieuwe cliënten dan laat ik dat weten en verwijs ik je door.
Neem telefonisch contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze zomer ben ik van 22 juli t/m 20 augustus afwezig.

Kosten

Therapeut

Eldiet de Groot, Gezondheidszorgpsycholoog
BIG registratie 09053402725
Regiebehandelaar voor de Basis GGZ.
Lid van het NIP en EFT (relatietherapie).

Aanmelden